Miło mi, że tu zaglądasz i chcesz razem ze mną przebyć podróż, która pozwoli Ci cieszyć się zdrowiem i dobrym samopoczuciem!
Poniżej znajdziesz materiały, które stworzyłam na podstawie doświadczeń, które zdobywałam podczas współprac z moimi pacjentami. Poznałam ich problemy i obserwowałam, jakie działania przynoszą najlepsze efekty. Efektem są ebooki, prezentacje i kursy, z których może skorzystać każdy, nawet bez specjalistycznej wiedzy czy znajomości medycznych terminów. Dzięki nim poznasz nie tylko przyczyny Twoich objawów, ale wskazówki, jak sobie pomóc samodzielnie.
Czy specjaliści także mogą skorzystać z tych materiałów?
Tak, oczywiście! Niezależnie od tego, dla kogo je tworzę, zależy mi, aby opisywały problem rzadko omawiany w specjalistycznych źródłach albo oferowały inne, mniej oczyswiste podejście do jego rozwiązania.

Ebook opisujący znane i nieznane objawy celiakii, choroby, która z powodu zróżnicowanego i często podstępnego obrazu klinicznego bywa nazywana kameleonem. Te cechy celiakii powodują, że wciąż wielu pacjentów z różnymi, pozornie niepowiązanymi objawami, nie otrzymują właściwej diagnozy i leczenia.
Zadaniem tego ebooka jest przedstawienie różnorodnych manifestacji celiakii, związanych i niezwiązanych z przewodem pokarmowym, miejscowych i uogólnionych, aby zwiększyć świadomość choroby i czujność wśród specjalistów oraz dać nadzieję pacjentom, za których problemy zdrowotne może odpowiadać właśnie celiakia.

Ebook (wydanie 2 poprawione), w którym opisuję, jak powinna wyglądać dieta bezglutenowa, aby była skuteczna i bezpieczna. Eliminacja glutenu to tylko jeden z warunków takiej diety. Inny warunek to bazowanie na produktach, które wspierają zdrowie, a unikanie tych, które szkodzą.

E-book “Nieceliakalna nadwrażliwość na gluten. Choroba, której nie ma?” w całości poświęcony jest jednej chorobie, która wciąż rzadko znajduje miejsce w świadomości specjalistów i pacjentów. Prezentuję w nim efekty kilku lat poszukiwań odpowiedzi na pytanie o znaczenie nieceliakalnej nadwrażliwości na gluten dla zdrowia opisując mechanizm rozwoju choroby, obraz kliniczny, metody diagnozowania oraz sposób leczenia. Chociaż wciąż nie wiemy wszystkiego o chorobie, e-book ten ma na celu przybliżyć tematykę i zwiększyć świadomość istnienia innej, poza celiakią i alergią na pszenicę, choroby zależnej od glutenu.

Ebook opisujący zasady diety niskohistaminowej: produkty wymagające eliminacji oraz ich potencjalne zamienniki. Przykładowe posiłki zostały wkomponowane w 14-dniowy jadłospis dostarczający około 1800 kcal dziennie, o zrównoważonej podaży składników pokarmowych oraz błonnika. Jadłospis zawiera dania z produktami pochodzenia zwierzęcego, jak i bezmięsne.

Ebook opisujący zasady diety niskohistaminowej: produkty wymagające eliminacji oraz ich potencjalne zamienniki. Przykładowe posiłki zostały wkomponowane w 14-dniowy jadłospis dostarczający około 1800 kcal dziennie, o zrównoważonej podaży składników pokarmowych oraz błonnika. Jadłospis zawiera dania z produktami pochodzenia zwierzęcego, jak i bezmięsne.