Nazywam się Ewa Jakubowska, jestem lekarzem ze specjalizacją z chorób wewnętrznych i nefrologii. W zawodzie pracuję od ponad 20 lat, od 5 lat łącząc wiedzę i doświadczenie oparte na klasycznej medycynie z medycyną funkcjonalną– nową i prężnie rozwijającą się gałęzią medycyny, która, poprzez wykrywanie i korekcję zaburzeń funkcjonowania organizmu, ma potencjał w zapobieganiu i modyfikowaniu przebiegu chorób przewlekłych.
Osobiste oraz zawodowe doświadczenia skłoniły mnie do nauki i pracy nakierowanej na rozwiązywanie problemów zdrowotnych pacjentów z chorobami przewlekłymi. Ich efektem jest prowadzona od 7 lat strona Gdy jedzenie szkodzi, której zawartość odzwierciedla główny nurt moich zainteresowań: choroby glutenozależne, choroby autoimmunologiczne i metaboliczne oraz ich przyczynowe leczenie ze szczególnym naciskiem na odżywianie.
Swoje kwalifikacje podnoszę biorąc udział w licznych kursach i szkoleniach z zakresu medycyny funkcjonalnej. Aktualnie jestem w trakcie programu certyfikacyjnego prowadzonego przez jednego z ważniejszych pionierów, naukowców i praktyków związanych z medycyną funkcjonalną, Datisa Khharraziana, w Kharrazian Institute.
Pełną listę odbytych szkoleń sprawdzisz TUTAJ
Moją dewizą w pracy są słowa Sidneya Bakera: